Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00
bremenica bremena zena trudnica kovid 19 korona virus

Covid-19 и бременоста

Пандемијата со Covid-19 претставува здравствен предизвик во цел свет. Секој од нас, секојдневно има грижи за своето и за здравјето на своите најблиски. Од посебен интерес се трудниците кои што се загрижени за своето здравје и за здравјето на своето неродено бебе. Ќе пробаме да одговориме на најчесто поставуваните прашања, кои ги загрижуваат нашите пациенти.

PCOS – Полицистичен оваријален синдром

Што е PCOS? Полицистичен оваријален синдром (PCOS) е состојба на неурамнотеженост на хормоните во телото на жената. Се јавува доста често во популацијата и е причина за чести посети на лекар поради различните симптоми кои ги предизвикува. PCOS предизвикува промени во нивото на женски хормони и покачување на нивото на тестостерон. Тестостеронот е машки хормон

НАСКОРО! Програми за исхрана – Храната да биде нашиот лек!

Наскоро, за нашите пациенти, специјализирани програми за исхрана базирани на претходни испитувања и докази кои помагаат при превенција и лекување на болести. Програми за исхрана кај пациенти со карцином, кардиоваскуларни болести, предијабет и дијабет, артрит и други хронични болести. Програми за исхрана кај пациентки со ПЦОС, стерилитет, бременост и кај луѓе што сакаат регулирање на

Препораки за заштита од Ковид 19 (коронавирус)

На врвот на листата на препораки за заштита од вирусот е честото и правилно миење на рацете. Мијте ги рацете темелно, со сапун и вода. Дезинфицирајте ги со средство на база на алкохол. Избегнувајте да си го допирате лицето, односно очите, носот и устата. Ако кашлате или кивате, покријте ги носот и устата со својот

Останете дома, но доколку имате потреба од преглед или совет, ние сме отворени за вас

Поликлиника МАРТИНИ максимално се грижи за вашето здравје и безбедност: нашите простории редовно се чистат и дезинфицираат, а нашиот обучен персонал е соодветно заштитен и спремен да ви пружи услуги какви што заслужувате. Ги следиме сите протоколи за заштита на пациентите од COVID-19 и препорачуваме #седетедома и почитувајте ги препораките на МЗСМ. Но, доколку имате потреба од