Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

 • Јавете се на

  034 335 020; 071 296 515
 • Ул. Атанас Јанев 5

  2400 Струмица
 • Пон - Пет

  08:00 до 20:00

Мартини поликлиника нуди превентивни Check-Up
прегледи адаптирани на вас и вашите навики.

Што е превентивен преглед – check-up?

MartiniCheckup се прегледи на пациенти кои немаат никакви здравствени проблеми во моментот на преглед. Овие check-up прегледи имаат за цел откривање на болести во рана фаза и давање совети за здрав начин на живот и здрава исхрана.

Зошто се битни превентивните check-up прегледи?

Доколку немаме здравствени проблеми обично не посетуваме лекар и не правиме никакви тестови. Меѓутоа, постојат многу ризици по здравјето кои се поврзани со возраста, исхраната, начинот на живот, работата и гените. Превентивните прегледи имаат битна улога во откривањето на потенцијалните ризици по здравјето.

НОВО!

Martini Fertility Check-up

 1. Мерење на крвен притисок, БМИ и земање на крв
 • консултација со медицинска сестра
 1. Консултација со гинеколог

– детална анамнеза и проценка на ризик од болести

 1. Гинеколошки преглед и гинеколошки УЗ
 • 3Д на утерус и мала карлица за евалуација на форма и големина на утерус и ендометриум.
 • Евалуација на јајници и нивна резерва
 • Анализа за можно присуство на полипи или миоми кои ја попречуваат имплантацијата на ембрионите
 • Евалуација на васкуларизација на ендометриум
 • Евалуација за присуство на ендометриоза
 1. ПАП тест
 • Цитолошка анализа
 1. Микробиолошки брисеви
 • Откривање на можни инфекции
 1. Комплет лабораториски анализи и ЦРП
 • Евалуација на работата на внатрешните органи и присуство на маркери за воспаление.
 1. Хормонски статус и АМХ
 • Анализа на хормонскиот статус за проценка на созревањето на јаце клетките ( FSH, LH, Estradiol, PRL, PRG (21 од циклус), тестостерон, DHEA, TSH, fT4)
 • АМХ ( anti Mullerian hormone) за проценка на оваријална резерва на овули во јајниците.
 1. Тумор антиген Ca-125
 • Со мерење на овој крвен протеин може да се открие присуство на ендометриоза која не се детектира на ултразвук
 1. Вирусни маркери ( HIV, HCV, HbsAg)

Посетата кај медицинска сестра треба да се планира помеѓу 3 и 5 ден од менструален циклус.

Посетата кај гинеколог треба да се планира помеѓу 12 и 14 ден од циклус. 

Martini Prenatal Check-up

 1. Мерење на крвен притисок, БМИ и земање на крв
 • Консултација со медицинска сестра
 1. Консултација со гинеколог
 • Земање на детална анмнеза и проценка на ризик од болести
 1. Гинеколошки преглед и гинеколошки ултразвук
 • Евалуација на матка и мала карлица за морфологија на генитални органи.
 1. Ултразвук на дојки
 • Евалуација на дојки и лимфни јазли
 1. ПАП тест и микробиолошки брисеви
 2. Комплет лабораториска анализа и ЦРП
 • Евалуација на работата на внатрешните органи и присуство на маркери за воспаление.
 1. TSH, fT4
 • Евалуација на работата на тиреоидна жлездакоја е битна за бременост и развојот на бебето.
 1. Вирусни маркери
 • HIV, HCV, HbsAg

Посетата кај медицинска сестра треба да се планира наутро (гладна и жедна).

Жени пакет 1. – 8000 денари

 • MАRTINI check up преглед

(Преглед по системи со невролошки статус)

 • Витални параметри (ТА, ТТ, Пулс)
 • BMI (body mass index)
 • ЕКГ
 • Спирометрија
 • Проценка на режим на исхрана и совети за индивидуален режим на исхрана
 • Гинеколошки преглед
 • Гинеколошки ултразвук
 • ПАП
 • Колпоскопија
 • Ултразвук на дојки
 • Ултразвук на абдомен и уринарни патишта
 • Крвна слика
 • Седиментација
 • Урина
 • Гликемија
 • АСТ, АЛТ
 • Холестерол, Триглицериди
 • Уреа, Креатенин
 • Серумско железо
 • Хеликобактер пилори тест
 • TSH
 • fT4

Жени пакет 2. – 5000 денари

 • MАRTINI check up преглед

(Преглед по системи со невролошки статус)

 • Витални параметри (ТА, ТТ, Пулс)
 • BMI (body mass index)
 • ЕКГ
 • Спирометрија
 • Проценка на режим на исхрана и совети за индивидуален режим на исхрана
 • Ултразвук на дојки
 • Ултразвук на абдомен и уринарни патишта
 • Крвна слика
 • Седиментација
 • Урина
 • Гликемија
 • АСТ, АЛТ
 • Холестерол, Триглицериди
 • Уреа, Креатенин
 • Серумско железо
 • Хеликобактер пилори тест
 • TSH
 • fT4

Мажи пакет 1. – 5000 денари

 • MАRTINI check up преглед

(Преглед по системи со невролошки статус)

 • Витални параметри (ТА, ТТ, Пулс)
 • BMI (body mass index)
 • ЕКГ
 • Спирометрија
 • Проценка на режим на исхрана и совети за индивидуален режим на исхрана
 • Ултразвук на простата
 • Ултразвук на абдомен и уринарни патишта
 • Крвна слика
 • Седиментација
 • Урина
 • Гликемија
 • АСТ, АЛТ
 • Холестерол, Триглицериди
 • Уреа, Креатенин
 • Серумско железо
 • Хеликобактер пилори тест
 • PSA

Martini fertility Check-up е наменет за жени кои се обидуваат повеќе од една година да останат бремени. Преку овој преглед може навремено да се откријат причините за инфертилитет. Со навремено откривање на причините можноста за бременост по природен пат е поголема.

Martini prental Check-up преглед е наменет за жени кои планираат бременост и служи за проценка на здравјето на идните мајки. Промени во телото на идната мајка, како инфекции, хормонски и метаболни промени може да влијаат на идната бременоста. Со овој преглед се откриваат и навремено третираат промените кои би имале влијание на идната бременост.