Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

PCOS – Полицистичен оваријален синдром

Што е PCOS? Полицистичен оваријален синдром (PCOS) е состојба на неурамнотеженост на хормоните во телото на жената. Се јавува доста често во популацијата и е причина за чести посети на лекар поради различните симптоми кои ги предизвикува. PCOS предизвикува промени во нивото на женски хормони и покачување на нивото на тестостерон. Тестостеронот е машки хормон