Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

 • Јавете се на

  034 335 020; 071 296 515
 • Ул. Атанас Јанев 5

  2400 Струмица
 • Пон - Пет

  08:00 до 20:00

Доење

Жолтица, хипербилирубинемија кај бебе и примена на фототерапија

ПРЕГЛЕД НА ЗДРАВО ДЕТЕ

 1. Прв преглед на здраво бебе по излегување од породилиште.

 2. Втор задолжителен преглед на бебе 7-10 дена после раѓање и на 1 месец.

 3. Фототерапија

 4. Преглед и следење на ризични новороденчиња ( предвремено родени новороденчиња, новородени со интраутерино заостанување во растот и други проблеми на раѓање).

 5. Совети за правилно доење

 6. Совети за исхрана

 7. обработка на папок кај новороденче

 8. Преглед на дете пред и после вакцинација

Систематски преглед на дете до 1 година кој ги вклучува следните проблематики:

 1. Проблеми со исхрана, со напредување во телесна тежина, проблеми со заби

 2. Педијатриско советување за здраво дете, како родителите да обезбедат правилен раст и развој на своето дете.

ПРЕГЛЕД НА БОЛНО ДЕТЕ

 1. Правење скриниг за одредени болести и состојби.

 2. Преглед и лекување на акутни состојби (болка, температура, кашлица, пролив, поврќање, печење при мокрење, осипи, секрет во очи….)

 3. Слабо напредување во телесна тежина, чести и ретки столици и др.

 4. Лекување на акутни и хронични состојби кај деца и нивно следење.

Услуги на дневна болница

 1. Педијатриско советување за болно дете

 2. Обработка на рани