Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Полипектомија е гинеколошка интервенција за отстранување на полип од грлото на матката. Може да се изврши без анестезија или со локална анестезија. Доколку се прави без анестезија, после ставање на спекулум и прикажување на грлото на матката и полипот, истиот се фаќа со инструмент и со нежни движења се одвојува од место.

Интервенцијата е иста и кога се прави со анестезија со тоа што пред интервенцијата се става локална анестезија на грлото од матката. После полипектомија можно е оскудно крварење и слаби болки.