Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Гинеколошкиот ултразвук може да се прави сам или заедно со гинеколошки преглед. Со овој преглед најдобро се анализираат јајниците и матката и дали постојат некои промени на нив – задебелен ендометриум, цисти, полипи…… или бременост.

Прегледот се прави така што на вагиналната сонда се става стерилен презерватив и сондата полека се става во вагина. Се прегледува матката, нејзината положба и големина. Потоа со манипулација кон лево и десно се прегледуваат јајниците.

Гинеколошкиот ултразвучен преглед со вагинална сонда е безболен и битно е да имате празна бешика а при прегледот да не сте стегнати.