Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Интраутерина инсеминација претставува техника за потпомогнато оплодување со која обработени сперматозоиди се внесуваат во матката – со ова се скратува патот до местото на оплодување.

Со оваа техника освен што се скратува патот до местото на оплодување на сперматозоидот, значајна улога има и обработката на сперматозоидите и нивно внесување во матката во точен период на контролирана овулација.