Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Стимулација на овулација претставува примена на лекови кои поттикнуваат создавање на фоликули кои содржат јајце клетки. За таа цел се применуваат таблети (clomifen, letrozol) или ампуларна терапија (gonadotropini). Жени кои имаат проблем со овулација, со примена на ваква терапија се ствараат овулаторни циклуси и се создаваат услови за бременост.

Стимулација на овулација е составен дел од техниката за вонтелесно оплодување (IVF).