Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Биопсија на грлото на матката се прави кога постои индикација да се потврди состојбата на грлото на матката со хистопатолошка анализа. Интервенцијата се прави со аналгоседација, локална анестезија или краткотрајна интравенска анестезија.

После поставување на спекулум и визуелизација на грлото на матката, грлото се прифаќа со инструмент и од неколку места, со инструмент се земаат парчиња од грлото на матката за хистопатолошка анализа. Најчесто со биопсијата се зема и материја од каналот на грлото на матката.