Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Комплетен преглед на дојки опфаќа клинички преглед со ултразвук на дојки.

Ултразвук на дојки се препорачува како дополнителна дијагностичка техника на мамографијата како и при скрининг на млади жени кај кои преовладува жлезден тип на ткиво. Се препорачува со ултразвучен преглед да се започне после 30 годишна возраст.

Со помош на ултразвук може да се откријат промени како цисти во дојка, фиброаденоми и туморски формации со малигни карактеристики.