Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Најчесто, сомневање за бременост има кога менструацијата доцни. Постојат и други знаци кои може да укажат на бременост – често мокрење, постојан умор, промена на апетит, метален вкус во уста, утрински мачнини, повраќање, осетливи и зголемени гради, промени во расположение….

Доколку имате неколку од овие симптоми, направете тест за бременост и јавете се кај вашиот лекар.

Тестовите за бременост се многу осетливи и точни ако се користат според упатствата. Скоро сите тестови се користат на ист начин – се зема дел од утринска мокрача се капнува на тестот и се чита резултатот според упатствата на кутијата од тестот.

Најдобар начин за потврдување на бременост е преглед кај гинеколог кој ќе направи биохемиски тест за бременсот и ултразвук за рана бременост.