Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Третман на ерозија односно рана на грло на матка со радио-бранови

Ерозија на грло на матка ( популарно познато како рана на грло на матка, med. Ectropia cervix ) Ерозија на грло на матка е честа состојба и не е поврзана со карцином на грло на матка. Цервикалната ерозија настанува кога клетките од цервикалниот канал преминуваат на надворешната страна на грлото на матката.  Овие клетки се

Oтстранување кондиломи со метод на радио-бранови користејќи го апаратот Proxima

Отстранување на кондиломи со метод на радио-бранови е ефикасно, брзо и комфорно. За отстранување на кондиломи со радио-бранови доволна е една посета на лекар. Кондиломи –  се вирусни и заразни брадавици кои се појавуваат на гениталиите и по телото кај мажи и жени а се предизвикани од ХПВ вирус. Најчесто кондиломите се јавуваат во предел