Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Кондиломи претставуваат сексуална пренослива болест која се манифестира како брадавици околу генитални органи. Причина за кондиломи е ХПВ инфекција.

Инфекцијата е заразна и кондиломите често се повторуваат и мораат да се отстрануваат. Како терапија се користи: криотерапија, електрокоагулација, хируршко отстранување и ласерска терапија.