Поликлиника Мартини - Се што му е потребно на Вашето здравје, на едно место!

  • Јавете се на

    034 335 020; 071 296 515
  • Ул. Атанас Јанев 5

    2400 Струмица
  • Пон - Пет

    08:00 до 20:00

Како и кај секоја состојба, подобро е да се спречи отколку да се лечи. Лечењето на поблаги форми или превентивен третман на стрес инконтиненција дава подобри резултати и спречува развој на тешки форми.

Кегеловите вежби и вежби за зајкнување на долен дел од телото се обавезни после породување. Обавезна е контрола на телесната тежина и умерена физичка активност. Пешачење е најдобра превенција!!

Понекогаш се советува и ласерски третман после породување.

Несакано испуштање на урина претставува голем проблем за секоја жена и затоа е важно да се разговара со гинеколог за да се најде правилен третман.